Kapcsolat

Alba Regia Állásbörze

8000 Székesfehérvár, Sóstói Stadion - Rendezvényközpont,
Csíkvári út 10.

KIÁLLÍTÓK 2023. szeptember 29. / Információs Hivatal

Információs HivatalInformációs Hivatal

Az Információs Hivatal Magyarország polgári hírszerző szolgálata, az öt magyar nemzetbiztonsági szolgálat egyike. A Hivatal törvényi felhatalmazás alapján a titkos információgyűjtés speciális eszközeinek és módszereinek külföldi irányú alkalmazásával fontos szerepet tölt be hazánk szuverenitásának védelmében, az ország külpolitikai és gazdasági érdekeinek érvényesítésében.

A küldetésünk, egyfelől olyan külföldi eredetű, vagy külföldre vonatkozó információk megszerezése, amelyek más állami szervek eszközrendszerével nem hozzáférhetők. Az így megszerzett információk elemezését és értékelését követően tájékoztatjuk a politikai döntéshozókat, ezzel támogatva a munkájukat. Másrészt az ellenérdekelt országok gazdasági és politikai döntéshozóinak befolyásolásával támogatjuk Magyarország külgazdasági és külpolitikai törekvéseinek megvalósulását.

A hírszerzés alaptevékenysége – leegyszerűsítve – két résztevékenységből áll: a műveleti és az elemző munkából. A műveleti munka célja a védett információk megszerzése, ami történhet technikai vagy humán forrásokból. Utóbbi alatt a klasszikus hírszerző tevékenységet értjük: a műveleti tisztek kutatják fel, vonják be az együttműködésbe, majd foglalkoztatják a titkos kapcsolati kör tagjait. Az elemző tisztek értékelik és feldolgozzák a beérkező információkat, valamint elkészítik a döntéshozók tájékoztatását célzó hírszerző jelentéseket.

Fontos érték a Hivatal elmúlt évtizedekben kiépített széleskörű és stabil nemzetközi kapcsolatrendszere: több mint 60 ország nemzetbiztonsági szolgálataival, valamint a NATO és EU biztonsági szerveivel állunk kapcsolatban. Részt veszünk több európai multilaterális titkosszolgálati együttműködésben. A hosszú évek alatt kialakított kölcsönös bizalom az alapja annak az információcserének, amely elengedhetetlen a törvényben meghatározott feladataink hatékony ellátásához.

Ebbe a csapatba folyamatosan keresünk olyan diplomás fiatalokat, akik elkötelezettek a magyar érdekek iránt, jól beszélnek legalább egy idegen nyelvet, és szeretik a kihívásokat. Az Információs Hivatal dolgozójának lenni büszkeség, ez a szolgálat nem csupán egy munka, hanem hivatás.

Csatlakozz hozzánk!

Kínált pozíciónk listáját Karrier Oldalunkon találhatod meg:

www.karrier.ih.gov.hu

Jelentkezésedet az alábbi email címen várjuk:

utanpotlas@allamig.hu

 


 


« Vissza az előző oldalra!


Alba Regia Állásbörze - Magyar